در پاییز و زمستان چه رژیم غذایی داشته باشیم؟
کارشناس طب سنتی درباره بایدها و نبایدهای رژیم غذایی در فصول سرد سال در صبح پارسی گفت.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سیما، برنامه صبحگاهی «صبح پارسی» که از دو شنبه تا جمعه هر هفته ساعت 9 صبح به تهیه کنندگی علیرضا نظارت و ابراهیم ارجمندی از شبکه جام جم پخش می شود، با موضوع "امید و آرزو" بر روی آنتن رفت. در این برنامه پس از پخش آیتم هایی از جمله ورزش صبحگاهی، میز فرهنگی، اخبار ویژه و نماهنگ هایی با موضوع انگیزشی و با تصاویری از طبیعت،شمیم علیزاده و امین نبی اللهی با علیرضا ابوالفضلی کارشناس طب سنتی به گفت و گو نشست. ابوالفضلی گفت: ابوعلی سینا می گوید۲۳ نوع سرماخوردگی داریم که طب امروز به سه نوع آن دست یافته و بوعلی سیناهم اشاره جزئی به مابقی انواع آن نداشته است. آنفولانزا یک بیماری عفونی است و درگیری آن با ریه به این خاطر است که این عفونت دارای پروتئین است و برای بقا به جای سرد بدن نیاز دارد و بهترین مکان برای خودش را در ریه پیدا می کند. وی تصریح کرد: همه ما بالقوه دارای سرماخوردگی هستیم و این بیماری به صورت طبیعی در بدن ما وجود دارد. وقتی ویروس آنفولانزا به بدن ما می رسد سرماخوردگی تحریک می شود و با علائمی مثل تب، لرز، کوفتگی، گلودرد و سردرد خودش را به ما نشان می دهد و می فهمیم که بیمار شده ایم. کارشناس طب سنتی افزود: هنگام سرماخوردگی یا آنفولانزا تلاش برای پایین آوردن تب اشتباه است؛ ویروس در سرد ترین شرایط وارد بدن می شود، وقتی تب اتفاق می افتد یعنی بدن  خود را برای مبارزه آماده میکند و نباید تب را پایین بیاوریم تا با آن حرارت شرایط را برای زندگی ویروس ها نامساعد کند و بعد از رسیدن به شرایط نرمال دوباره تب پایین می آید. تب در بزرگسالان منجر به اتفاقاتی مثل تشنج نمی شود. این به این معنا نیست که وقتی مریض می شویم هیچ کاری نکنیم اما نباید به سرعت سراغ داروهای شیمیایی برویم. ابوالفضلی ادامه داد: از وقتی تست کرونا می دهیم تا وقتی جواب بگیریم پر از استرسیم. این استرس باعث می شود آدرنالین توسط مغز در بدن ترشح شود، ریه جمع شود و پذیرای هرنوع ویروس و میکروبی باشد.وقتی تست مثبت می شود یعنی ایمنی بدن پایین بوده که باید آن را بالا ببریم. وی عنوان کرد: توصیه من این است که از اول پاییز استفاده از دمنوش های گرم مثل دارچین، زنجبیل، بادرنجبویه، آویشن و پونه را شروع کنیم که بدن را واکسینه می کند و آنتی اکسیدان بالایی دارد. چند ماه چای را کنار بگذاریم و این دمنوش ها را استفاده کنیم. ماست، دوغ، دلستر و نوشابه را از سبد غذایی حذف کنیم، برنج کمتر بخوریم و یا سبوس برنج در آن بریزیم. کاهو، خیار و گوجه فرنگی را که طبع سرد دارند کمتر کنیم. سه نقطه سرد در بدن وجود دارد که مغز، ریه و کف پا است باید مراقب باشیم با سردی های بیشتر این سه نقطه بیش از حد تحت تاثیر قرار نگیرند. کارشناس طب سنتی برنامه اظهار داشت: پیشینیان ما روی غذاها در فصول مختلف دقت داشته اند؛ از قدیم رسم بوده برای صبحانه در فصول سرد سال "ارده شیره" می خوردند و ما هم باید به این خوراکی و یا حلواارده اهتمام داشته باشیم. شب ها با لباس گرم بخوابیم؛ ما شب ها دمای خانه را بالا میبریم و با لباس تابستان می خوابیم و این خیلی بد است که باعث می شود بدن باد زمستان و پاییز را بخورد و بیماری هایی به وجود آید. درزمستان شب ها زودتر بخوابیم و صبح ها زودتر بیدار شویم. ابوالفضلی گفت: ایمن نگه داشتن بدن با آنتی بیوتیک ها و غذاهایی که دارای آنتی اکسیدان هستند (مثل میوه جات) می تواند در پاییز و زمستان مفید باشد. "خرمالو" میوه بسیار مفیدی برای این فصل است؛ "انار" بخوریم چون باعث تصفیه خون در بدن می شود، خون را رقیق می کند . ایمنی بدن را بالا می برد. وی در پایان گفت : بحث اقلیمی در این موارد تاثیری ندارد و باید این نکات را رعایت کند.ایرانیان به "سیر" بی اهمیت هستند، کسی که ۴۰ روز سیر بخورد برای بدنش هیچ اتفاقی نمی افتد. در این فصل ها با "روغن بنفشه" یا "زیتون" پیشانی و پشت گوش هایمان را چرب کنیم. انتهای پیام/ن
2016 - iribtv.ir - Contact us : prsima@irib.ir

تمامی حقوق این وب سایت به معاونت سیما تعلق دارد